BurenHulpCentrale


View Larger Map
Van alle ‘oude’ Hargpleinbewoners is inmiddels bekend wat zij voor hun buren zouden willen en kunnen doen. Dit is vastgelegd in een bestand. De bewoners van De Nieuwe Harg zullen in de eerste maanden van 2008 worden benaderd.

De diensten waar het om gaat zijn boodschappen, vervoer, of klussen in huis of tuin, op divers gebied, waar iemand zelf (tijdelijk) niet toe in staat is. Uitgangspunt is ‘klaar staan voor elkaar’, het is niet bedoeld als een soort uitzendbureau!

Uit de interviews is duidelijk geworden dat mensen ook wel eens een sjoelbak of dergelijke zouden willen lenen, of gewoon eens een luisterend oor willen bieden aan iemand die daar behoefte aan heeft. Bedenkt u nog andere zaken, aarzel niet ze te melden!

Hoe werkt het?
Als u een beroep wilt doen op hulp van uw buren kunt u contact opnemen met Miriam Redeke (nr. 64, tel. 4708372; e-mail: burenhulpcentrale@hargplein.nl). Vraag en aanbod worden gekoppeld; verder contact vindt plaats tussen de ‘vrager’ en ‘aanbieder’.

De dienstverlening is in principe gratis; als het gaat om vervoer per auto dan kan u gevraagd worden een bedrag per kilometer te betalen.